The New Year Trial | Rally Information

The New Year Trial The New Year Trial geeft verder invulling aan rallykalender van Classic Events

The New Year Trial

Er vanuit gaande dat de Coronacrisis op dat moment grotendeels achter ons ligt, gaat op vrijdagmiddag 8 januari de eerste rally van 2021 van start: The New Year Trial. Een compacte rally waarin het beste van rally’s zoals de WinterTrial, de Rally of the Test en de Belgian Westhoek Classic is samengevoegd tot een voor Nederland unieke rally, waarin meer dan in andere rally’s rijder en navigator samen het resultaat bepalen.

En natuurlijk is er ruim gelegenheid om het nieuwe jaar te vieren met je rally vrienden en vriendinnen.

Voor het uitzetteam hebben wij Peter Rovers weten te strikken die deze klus samen met onze vaste uitzetter Remco Luksemburg aan gaat pakken, waardoor we mogen stellen dat kwaliteit verzekerd is. Net als bij de Heavy New Year Rally zal Erwin Doctor weer een paar heerlijk proeven voor iedereen uitzetten!

The New Year Trial speelt zich af in Nederland en België, deels op circuits en andere spannende plekken waar we nu nog mee in gesprek zijn. Meer nieuws hierover op een later tijdstip. Het accent ligt op stevige etappes deels ook door de donkere middag en avond, waarbij het weer begin januari mogelijk nog voor extra uitdagingen zorgt. 

De opzet is zo gekozen dat rijder en navigator beiden een substantiële bijdrage zullen moeten leveren om tot een hoge eindklassering te komen. Er zijn diverse soorten trajecten met een uitdagend wedstrijdelement: goed kaartlezen, meerdere regularities en een aantal leuke specials. Deelnemers rijden van traject naar traject via verbindingsroutes waarin geen tijdsdruk geldt. The New Year Trial: presteren waar het kan en rustig waar het moet. Een mix van het betere stuurwerk én serieus kaartlezen.

Er wordt gestreden in drie klassen, de Master-, Trial- en Challenge-klasse, waarbij de uitzetters de moeilijkheidsgraad afstemmen op de verschillende klassen. De Master- en Trial-klasse rijden een uitdagende rally, waarbij de keuze is gemaakt om de Trial-klasse herconstructie-vrij te houden. Dus geen wegverleggingen, maar uiteraard wel de juiste weg rijden. De Master-klasse krijgt het wat zwaarder, maar ook hier ligt zeker niet het zwaartepunt op de herconstructies. Het is juist de combinatie van uitdagingen die dit een bijzondere wedstrijd gaat maken. De Challenge-klasse rijdt een aanzienlijk minder zware rally, waarbij het voornamelijk om het rijden en de beleving gaat.

Het programma in het kort:
Vrijdagmiddag, direct na een gezamenlijke lunch, start de eerste etappe in het Zuiden van Nederland. Direct na de finish van deze etappe gaan we aan tafel voor het Nieuwjaarsdiner waarbij we proosten op het nieuwe jaar. Na het diner is er volop tijd om de Nieuwjaarsborrel voort te zetten in de hotelbar. Zaterdagochtend start de tweede etappe om aan het einde van de middag weer te finishen in de buurt van Eindhoven. Hier is het afsluitende diner met tijdens het diner de prijsuitreiking. De lokatie blijft nog even geheim...

Wilt u verzekerd zijn van een startplek? schrijf u nu in!