ABC Trial 2020 | Rally Information

ABC Trial 2020 ABC-Trial 2020 een groot succes!

ABC Trial 2020

De eerste rally van Remco Luksemburg voor Classic Events is een feit. De ABC Trial was een groot succes waarbij deelnemers hebben kunnen genieten van een grote varieteit aan systemen in een prachtige route door de Betuwe.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om alles zo Corona proof mogelijk te organiseren met diverse borden, mondkapjes in alle deelnemers tassen, gele vestjes bij alle marshals met de 1,5 mtr regel. De catering was opgezet zodat iedereen kon blijven zitten!

Remco en Timo denken geslaagd te zijn in een voor deze tijd passende  oplossing om toch rally te kunnen rijden en we hopen dat u er als deelnemer net zo van genoten heeft als wij!

Graag tot 8 en 9 januari bij de New Year Trial. Ik weet zeker dat u daar niet teleurgesteld gaat worden door de Classic Events touch in dit evenement!

Nieuwsgierig hoe de deelnemers het gedaan hebben? Check hier dan de complete uitslag.

FOTO's

De foto's van de rally, gemaakt door Niko Bloemendal, kunnen worden bekenen en/of gekocht op deze link!

Back to basic

Na 12x door Joep Wanders te zijn georganiseerd (en eerder 7x door Arthur Denzler) is het voor de 20ste editie de eer aan Classic Events om het stokje over te nemen en de legende van de ABC Rally voort te zetten.

Om beter in de lijn te passen van de door Classic Events georganiseerde ritten zal de naam  vanaf nu ABC-Trial zijn. De agenda bestaat nu uit: The New Year Trial, The Winter Trial, The Spring Trial en de ABC-Trial.

Wat is The ABC-Trial?

De ABC-Trial is een navigatierally voor klassieke auto’s tot het bouwjaar 1990 die traditioneel in het laatste weekend van september georganiseerd wordt. Er zal gestreden worden in 3 klassen; Master, Trial en Challenge (die gelijk staan aan het oude Expert, Sport en Toer).

Wat kunt u verwachten?

Datum                                                 26 september 2020

Auto’s                                                  minimaal 30 jaar oud op de dag van de rally

Lengte                                                 gemiddeld 280 km

Navigatie                                            kaartlezen op diverse soorten kaarten met verschillende systemen

Start & Finish                                    EVM 19 - Maurik

Voor alles klassen is gezocht naar een balans tussen verschillende (oude) kaarten met verschillende schalen zonder al teveel tijdsdruk, maar daarnaast enkele specials en regularity’s waar de deelnemers wél rekening moeten houden met de klok.

Om het compleet te maken is er ook minimaal één rijvaardigheidstest in de route opgenomen.

Editie 2020 – Bijzondere tijden

Voor de editie van 2020 hebben we door de Corona situatie gekozen om eenmalig het grensgebied rondom Emmen (inclusief Duitsland) te verlaten. De zekerheid van een rally volledig binnen onze eigen landsgrenzen heeft momenteel de voorkeur. Het wedstrijdgebied voor de Special Edition ABC is de Betuwe geworden. Het rivierengebied leent zich bij uitstek voor het door ons zo geliefde spel!

Daarnaast maken we gebruik van één locatie waar we zowel starten, lunchen en finishen. Op deze bijzondere locatie hebben we de mogelijkheid om samen te zijn, maar wel op de gepaste afstand.

Verder heeft de organisatie voor de complete dag een overzicht van alle maatregelen opgesteld.

Deze maatregelen zijn hier te lezen.

Wat is er nieuw in 2020?

  • We rijden in het rivierengebied/Betuwe.
  • De rally wordt uitgezet door Remco Luksemburg.
  • Voor het tweede traject is Joep Wanders als gastuitzetter "gestrikt".
  • De controle van de rally is in handen van Arjan van der Palen.
  • Alle controles (letters en tijd) gebeuren d.m.v. de RallyCheck app.
  • De organisator is Classic Events.

De klassen uitgelegd

Er wordt gestreden in drie klassen, de Master-, Trial- en Challenge-klasse met elk hun eigen niveau. De Master- en Trial-klasse rijden een uitdagende rally, waarbij er niet te veel omgereden wordt in de Trial-klasse.

De Challenge-klasse rijdt een aanzienlijk minder zware rally, waarbij het voornamelijk om het lekker rijden en de mooie weggetjes gaat. Dus ook erg geschikt voor deelnemers die nog nooit rally hebben gereden.

Heb ik een licentie of KNAF Rallypas nodig?

Nee, voor de ABC-Trial hoeft u niet in het bezit te zijn van een rally-pas of –licentie. De KNAF-rallypas wordt u aangeboden door de organisatie. De rit wordt verreden onder de auspiciën van zowel de KNAF (verzekering- en organisatorisch technisch) als de NHRF (reglementair w.b.t. routerechnisch).

Kampioenschappen

De ABC Trial telt zowel mee voor het DHRC kampioenschap als het KNAF kampioenschap.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de ABC-Trial 2020 bedraagt € 285,- indien betaald voor 1 september 2020 en € 310,- indien betaald na 1 september 2020. Uw inschrijving wordt bevestigd nadat het volledige bedrag door ons is ontvangen.
In verband met de Corona maatregelen (zie boven) is het maximum aantal toe te laten equipes op 90 gelimiteerd.

De complete inschrijfvoorwaarden zijn hier te lezen.

Wat is er inbegrepen in het inschrijfgeld?

Voor dit bedrag krijgt u de vertrouwde rallybescheiden als het routeboek en de rallyschilden.

Ook koffie bij ontvangst, lunch en diner zijn inbegrepen en om de handelingen met het bedienend personeel zoveel mogelijk te beperken zullen we werken met een muntensysteem voor de dranken.

De eerste drankjes zijn om de aanloop richting de kassa te beperken bij de prijs inbegrepen.

Klik hiernaast op "register" om uw plekje alvast te reserveren.