Wings Wheels and Goggles 2015 | Rally Information

Wings Wheels and Goggles 2015 20 - 21 Juni

For English click here

De originele Wings Wheels and Goggles kleding is nu (nog) te koop. Ga naar Merchandising.
 

Tijdens Wings Wheels and Goggles is er enorm veel te zien op vliegveld Teuge. 
WWG heeft alles in zich van een Airshow en meer, veel meer. WWG is naast een vliegshow ook een lifestyle evenement in dezelfde stijl als het ook door Classic Events georganiseerde Concours d’élégance op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Er is veel te zien en te doen voor het publiek en op diverse plekken op het terrein vindt u artiesten, catering punten, winkeltjes, klassieker restaurateurs en meer. 

Zo geeft het Flying Circus, die met 2 Boeing Stearmen naar het evenement komen, een paar keer per dag een uniek optreden waardoor u een kijkje krijgt in het ontstaan van de luchtvaart. Sergeant Wilson’s Army show geeft een spetterend optreden met muziek uit de jaren 40 en 50. En op de Taxibaan, dus dichtbij het publiek zullen een aantal supercars kijken of ze kunnen winnen in een sprint met een Pitts special. Een stuntvliegtuig met een 9 liter motor met 260 pk.

Misschien het belangrijkste onderdeel van het evenement is wel de Great Race. Een rally met open vooroorlogse auto’s en klassieke vliegtuigen. De titel van de rally komt van de hilarische film uit 1965 met Tony Curtis “The Great Race”. Het verhaal is gebaseerd op een race van New York naar Parijs in het begin van de 20ste eeuw. De in die tijd erg populaire lange afstands races werden vaak georganiseerd door kranten - om zodoende nieuws te creëren - in samenwerking met autofabrikanten, die de voordelen van een automobiel ten opzichte van paard en wagen wilden bewijzen.

In een nieuwe en publieksvriendelijke opzet organiseren wij dus tijdens Wings Wheels and Goggles "The Great Race"! Met 40 klassieke vliegtuigen en 40 vooroorlogse auto’s die steeds een rally van één uur vliegen/rijden. Bij de loting op vrijdagmiddag zullen er teams gevormd worden bestaande uit één auto en één vliegtuig. De opgelopen strafpunten tijdens de rally worden bij elkaar opgeteld en het team met de minste strafpunten na 3 etappes is de winnaar van The Great Race.

Vanaf 10 uur op 20 juni barst de rally los en zullen zowel de vliegtuigen als de auto’s starten voor hun eerste etappe van ongeveer 1 uur. De vliegtuigen krijgen van de organisatie een route opgelegd met diverse punten waarover ze heen moeten vliegen op een exacte tijd en hoogte, elke afwijing in tijd en hoogte geeft strafpunten. De auto’s rijden een route door de omgeving, aan de hand van een routeboek, waarbij ze per route ongeveer 10 punten op een exacte tijd dienen te passeren. Ook hier geeft elke (seconde) afwijking strafpunten. Het is dus zaak om zo nauwkeurig mogelijk te navigeren en daarbij de juiste gemiddelde snelheid te handhaven. Geen simpele opdracht omdat elk vliegtuig en elke auto natuurlijk anders is.

Na dit uur komen ze allemaal terug naar het vliegveld en omdat we starten met exact 1 minuut tussen de auto’s en vliegtuigen zijn er dus de hele tijd starts en landingen te zien van de meest uiteenlopende auto’s en viegtuigen.

Om het allemaal nog spannender te maken starten de auto’s vanaf de Taxibaan van het vliegveld met een sprint vlakbij het publiek. Spannend!

Dit hele circus herhaalt zich op zaterdagmiddag en op zondagochtend, met daartussen een spetterende airshow van bijna 2 uur! Hierin kunt u onder andere een Spitfire, een Mustang, de Pitts Special en de Breitling Wingwalkers zien optreden.

Maar er zijn ook talloze sponsoren die hun producten aan u tonen. Alle topmerken zoals onder andere BMW, Maserati, Porsche tonen de laatse nieuwe modellen. 

Bestel nu snel kaarten! En kom naar Vliegveld Teuge dit weekend: De Zanden, 7395 Teuge NL