Carrera Albanië

Als we Tirana, de hoofdstad van Albanië binnenrijden worden we links en rechts ingehaald door dikke BMW’s X6 en vierwiel aangedreven Mercedessen allebei met  duistere zwarte ramen, die niet stoppen voor stoplichten of overstekende voetgangers. Kennelijk gelden voor deze auto’s, uitgevoerd in maffia zwart andere regels, of misschien zelfs helemaal geen regels. Ondertussen worden op iedere hoek van de straat simpele auto’s aangehouden en bekeurd. De verschillen in rangen en standen, rijkdom en armoe zijn ons binnen tien seconden ernstig duidelijk gemaakt.

Onze rally naar dit ook bijzonder mooie land gaat voor een aantal mensen hoop brengen, Hoop voor Albanië.

Voor dat we in Albanië zijn zien we de mooiste streken van Duitsland, de Oostenrijkse Alpen, de pittoreske dorpjes in Italië en we testen de prosciuto. Maar ook de lokale wijnen worden ons iedere avond niet onthouden. We zien op diverse plaatsen de azuur blauwe wateren van de Adriatische zee en het ongelooflijk mooie Slovenië en Croatië. Deze rally is een once in a lifetime experience.

De route
Wij starten onze tocht op het prachtige landgoed van Camille Oostwegel, Chateau St Gerlach. En uiteraard zal het U gedurende de gehele rally aan niets van het goede ontbreken. Het is geen rally waarbij het erom gaat wie het hardste kan rijden. Wel doen we iedere etappe een testje of een regelmatigheids etappe. Op de pagina route treft u de route indeling aan.

De route heeft een lengte van circa 2500 kilometer en gaat via België – Duitsland – Oostenrijk – Italië – Slovenië – Kroatië en Montenegro naar Albanië.

Terwijl er in Nieuw Zeeland 22 schapen zijn per inwoner, heeft Montenegro 22 hairpins per inwoner. Het is maar dat u het weet!

 

Wie kunnen er meedoen?
Bijzondere mensen met bijzondere mensen zijn allen van harte welkom. En natuurlijk hoe ouder uw auto hoe hoger hij op de lijst komt te staan. Een rijbewijs, een portie gezonde humor en een goed hart voor het goede doel zijn de benodigde ingrediënten. Aanmelden kan via de link links, onder register.

 

Deelname kosten
Per equipe van 2 personen zijn de kosten € 6250 excl b.t.w. Hierin zijn inbegrepen, de koffie stops, de lunches, de diners met wijnen, zeven overnachtingen, de rally kleding, rally borden en de prijsuitreiking.

Niet inbegrepen zijn de brandstof, de bar en de mini bar.

Service
Achter de rally rijdt een ervaren team met mecaniciens. Ze staan erom bekend bijna alle pech gevallen weer aan het rijden te krijgen. Ze zijn er NIET om het onderhoud van uw auto te doen en de olie te controleren, maar om een ieder die langs de kant komt te staan weer aan de gang te krijgen of naar het dichtstbijzijnde dorp te begeleiden. Mannen die van wanten weten en u ontzorgen op het moment dat de nood erg hoog is.

Alle deelnemende auto’s worden voorzien van een cartracker. Hiermee kan de organisatie zien waar iedereen is.